• Aralık 5, 2022
  • No Comment

Askeri Casusluk mu? Kritik Projeleri Pazarlama Şubesi mi?

Askeri Casusluk mu? Kritik Projeleri Pazarlama Şubesi mi?

5 Kasım 2022 tarihli yazımda, “Türkiye Devletinin çok önemli kurumlarının içine yuvalanarak, o kurumlardaki çok gizli ve gizli belgeleri ele geçirip pazarlayan, kimi gizli projelerin engellenmesi için örgütten gelen talimatla çaba gösteren, Askeri Casusluğa Belge temin eden örgütün bu kurumlardaki elemanlarının yerlerinin korunması ve yükselmesi için şantaj amaçlı görüntüler elde eden, bu görüntüleri o istenen belgenin elde edilmesi ya da istenen kişinin yükselmesi, işe alınması için kullanan, gizli toplantı ve iletişim yöntemleriyle haberleşen, Ergenekon çatı örgütüne lojistik bilgi, eleman ve teknik destek sağlayan” bu örgütün faaliyetlerinden söz etmiştim. O yazımının sonunda da bir sonraki yazımda “örgütün Tübitak’ta,  Armerkom’da, Havelsan’da, Aselsan’da, GES’te kimi kritik projelerin engellenmesi için gösterdikleri çabaları, bu kurumlarda görev yapan kişilerin fişlenmesi ile ilgili belgeleri, örgüt içi haberleşme belgelerini” yazacağımı ifade etmiştim. Şimdi o vaadimi gerçekleştirmeye çalışacağım.

Örgütün Tübitak’taki yapılanması, fişleme kayıtları

Askeri Gizli Belgeleri, projeleri temin etmeyi amaç edinmiş bu örgütün elemanlarından Emrah K.da ele geçirilen 78 nolu CD de, “Prj Sav San” isimli klasör içerisindeki veriler incelendiğinde, Yücel Ç. liderliğinde farklı bir hücre yapılanmasının olduğu, bu hücre yapılanması içerisinde Tübitak’ta görevli Aysam A., Cüneyt H. B. ve Merdan M. isimli şahısların olduğu, bu şahısların Tübitak’ta hazırlanan bir kısım gizli projeleri Yücel Ç.ye teslim ettikleri, Yücel Ç.nin de bu verileri örgütün amaçları doğrultusunda kullanılmak üzere örgütün üst kademesine göndermek için Emrah K.’a  verdiği anlaşılmıştır.

 “Prj Sav San” isimli klasördeki, Yücel ÇİPLİ tarafından hazırlanan “2007-2009-projeleri” isimli excel belgesinde , TUBİTAK’ a bağlı birimlerde görevli (1048) şahıs hakkında kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedildiği, bu listede isimleri yazılı bazı şahıslar hakkında, “Merdan’ın ekibinden. İşe girmesını biz sağladık.” “Merdan’ın ekibinden. işe girmesine yardım edildi.” “Merdan’ın adamı. Güvenılır, Merdan’ın ekıbınden, yükseltelım. Aktıf görevı var.” “Merdan’ın ekıbınden. …, güvenilir, görev verilsin. “Merdan Serdar A… yerine sakini desteklememizi istiyor. Karar verilmedi.” “Merdan’ın ekibinden. Eşcınsel eğilimlerı var. Elimizde görüntüleri var, gerekirse kullanabilir, korkak, zaafları var. Kontrol altında tutulmalı. işimize yarar.” şeklinde notların yazılı olduğu,  yine aynı excel dosyasının farklı bir çalışma sayfasında, diğer isimlerin yanı sıra Merdan M.nin de isminin yazılı olduğu, isminin karşısına, “İyi iş çıkarır, çalışkandır.  Köylüleri sağlam ve işe yarar. Ataman’ın önerisi ile geldi. Önü açık, çok gizli ve önemli projelerimizi takip ediyor. Paşanın referansı var. İşci Partisinde aktif. Sağlam ve güvenilir. Personeli iyi izler.” şeklinde açıklamalara yer verildiği görülmüştür.

Tübitakta, Havelsan ve Aselsan’daki projelerle ilgili örgütün çıkarlarını “Türk varlığına armağan ettikleri(!)” icraatları!

Tübitakta Güvenlik amiri olan Yücel Ç. tarafından oluşturulan “prj list” isimli excel dosyasında,  diğer projelerin yanı sıra “Aktif/Pasif dinleme” isimli projenin karşısında, “İlgi yüksek, Merdan pazarlayacak.” “merdan, alisabri” ,  “Güvenli Telefon-GSM-Data 2” isimli projenin karşısında “yavaşlat”  “merdan” , “Kripto Analiz” isimli proje karşısında “Kripto gizli, büyükler ilgileniyor.” “merdan” , “Kriptolu GSM” isimli proje karşısında  “Aselsan koordine, projeyi engelle, bizim cihazlar satılmalı.” “merdan” , “Sayısal Çok Kanallı Haberleşmeleri Dinleme Sistemi Projesi (Sckd)” isimli proje karşısında ise “Önemli bir proje VOLKAN kapsamında. İyi prezante edilmeli.” “merdan” şeklinde notlar yazılıdır.

Yine Tübitak’la ilgili örgütün planların ifşa etmesi bakımından dikkate değer olan bir başka belgede şu notlar yazılıdır: “ileti.txt” isimli metin belgesinde “Kritik proje listesinin çıkarılması, müşterilerle face2face görüşme ayarlanabilir.”, ” Projelerin listelerinin detaylanması, çalışan sayısı, müşteri bilgisi, karşı taratan irtibat kim,”, “Proje çalışanlarının detaylandırılması, cv.leri, adres, telefon numaraları, okul bilgileri, tecrübeler vb.”, ” Proje takviminin çıkarılması, yukarıdan bir gözün projeleri takip etmesi, bilgisayar yazılım desteği.”, “Havelsan, Aselsan ve diğer “san”larla aylık toplantı konusu, yavaşlatılacak projeler bize paslanacak, projelerin belirlenmesi, eleman alımı.”, ” Kadın zaafı olan yöneticilerin tespiti. Ö…Y…’e göre birisi var mı, psikolojik tahlil. ” , ” Eleman alımı konusu ciddi tutulmalı, Merdan M. sorumlu, ciddi eleman eksiğimiz var. Alt kadroyu dolduramıyoruz.”,” Alt önemli… Gerekirse Harp Okuluna gitmesin, mühendis olsun.”, ” Deniz Kuv. Tuzla hattındaki evlerin genç mühendislerce de kullanılması ve kız konusunda dernekten(Atatürkçü Düşünce Derneği=ADD) yardım istiyoruz.”,”Projelerden sonuç alınamıyorsa ve elimizde tutamadıklarımızı yapabiliyorsak imha edelim. Eleman ve durum tespiti çok önemlidir.”, “Yürüyen davalarla ilgili bilirkişilik önemli. Bizim çocuklardan yönlendirilmesi şart. Yönlendirebileceğimiz arkadaşların sertifikalandırılması için acilen planlama yapılmalı. İlgili kurslara gönderilmesi.”, “Bizim kontrolümüz dışında gerçekleşen ve istemediğimiz şekilde sonuçlanan bilirkişi faaliyetlerinin engellenmesi veya yıpratılması.” ,”Özellikle TSK ile ilgili bilirkişilikler için A…Ç… ve Merdan M.in istetilmesi. DzKK daki arkadaşlara bu isimleri acilen iletelim.” ,”İlgili arkadaşlara kriptolu telefon verilmesi., 10 adet böcek alımı şeklinde notların yazılı olduğu tespit edilmiştir.

Tamer Z. tarafından hazırlanan “genel değerlendirme” isimli word dosyasında ise; “Klasörlerde ARMERKOM’a ait çok kritik projeler yer almaktadır.” şeklinde başlayan ve   “Ayka projesindeki torpido alımlarından dolayı ilgili kişilere bu adımlara karşılık bağlılığı belirtecek ödemenin henüz yapılmamış olması kısmi problemlere sebep olmaktadır. İvedilikle transferin gerçekleşmesi iyi olur….. Necmi YILDIRIM mutlaka ödüllendirilmeli.” “Yunus projesinin tüm detayları, Denizaltı Projesi, Milgem Sonar Ve Milpas Projeleri Necmi Y. tarafından organize edilerek başarılı bir şekilde pazarlanmıştı. Necmi Y. için yapılacak bir ek ödüllendirmenin diğer personel tarafından da olumlu bir motivasyon olarak algılacağı değerlendirilmektedir. 20.000TL lik bir miktar bu motivasyon için Necmi Y.’a ödenebilir.”şeklinde devam eden  maddeler halinde bazı notların yazılı olduğu,

“Görüntüler” isimli klasörde ise “kılıç gemi özellikleri” isimli word dosyası ve “kılıç ıı tipi hücumbot 1” “kılıç ıı tipi hücumbot 2” “kılıç ıı tipi hücumbot 4” isimli video dosyalarının olduğu, bu video dosyalarında , TSK’ya ait olduğu anlaşılan bir savaş gemisinin iç ve dış bölümlerine ait görüntülerin olduğu, fakat bu görüntülerin gizli bir şekilde çekildiği tespit edilmiştir.

Yine “AEE” isimli aynı klasör içerisinde video dosyalarının hemen yanında “kılıç gemi özellikleri.doc” isimli word dosyasına bakıldığında, Donanma Komutanlığı’na bağlı Hücumbot Filosu Komutanlığında kullanılan Kılıç I ve Kılıç II sınıfı hücumbotlar ile ilgili, uzunluk ve genişlik, hız, radar özellikleri, menzil, üzerinde bulunan silahlar ve personel bilgileri gibi ayrıntılı bilgilerin yazılı olduğu bilgi notunun örgüt subay/astsubayları tarafından örgüt yöneticilerine ulaştırıldığı anlaşılmıştır.

Bu notlardan anlaşılacağı üzere örgüt Tübitak’taki adamı Merdan M. Aracılığı ile Tübitaktaki projelerin, Aselsan ve Havelsan’daki adamları aracılığıyla da oralardaki projelerin;  durdurulmasını, engellenmesini, imhasını, yavaşlatılmasını, bazıları için de projenin ele geçirilip hariçten satılmasını planlamaktadır. Tübitak, Havelsan ve Aselsan’a yeni adam alma konusunda yeterli kişinin yetişmediğinden şikayet ederek alt kadroların doldurulması için ADD’nin desteğini istediklerini, elemanlarıyla kadroların doldurulmasının çok önemli olduğunu,  o yıllarda (2007-2010) yürüyen Ergenekon davalarında da özellikle kendi adamlarının bilirkişi olarak seçtirilip davaların yönlendirilmesini amaçlamaktadırlar. Öte yandan TSK Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu silahların tespitini o kuvvette görev yapan subay/astsubay olan elemanları aracılığıyla yapıp askeri casusluk amacıyla yurt dışı bağlantılarına satmayı planlamaktadırlar. Operasyonun yapıldığı tarihte(2010 yılı) o projeler için bunlar yazılı ise bu şahısların yıllardır o kurumlarda görev yaptığı,2010 da ihraç edilmiş olsalar da 2015 sonrasında tekrar o görevlere dönerek yükseldikleri dikkate alındığında geçmişte (2010 öncesinde) ve sonrasında (2015 sonrasından bugüne kadar) ne tür ihanetlere imza attıklarının tahayyülünü size bırakıyorum. Öte yandan bilirkişilerin örgütün yetiştirdiği elemanlardan seçilmesi planını da 2014 sonrasında pek iyi başardıklarını ve davaları manipüle edip bitirdiklerini, 15 temmuz sonrasında da özellikle Akıncı Üssüne bağlı davalarda teknik raporlar hazırlanması sürecinde rol alarak mahkumiyetlerin verilmesinde başrol oynadıklarını yaşayarak görmüş olduk. Ne diyordu 28 Şubat kararlarını açıklarken Tuncer Kılınç “28 şubat (yani Ergenekon) 1000 yıl sürecek kararlardır” Türkçe meali “bizim (Ergenekon/ittihatçı faşist yapı/tapınak sürüngenleri) devleti yönetmemizi engelleyecek, ifşa edecek her tür yapıyı yok etmeye yeminliyiz. Biz beyaz Türkler, zenci kalabalıkları yönetiriz. Ancak onların kritik konumlarda olmasına izin vermeyiz!”

Örgüt elemanlarının toplantı notları, çalışma yöntemleri..

“Prensipler” isimli dosya içerisindeki notlarda örgütün yöneticilerinden Zeki M.nin (ki kendisi 2010 öncesinde Kocaeli civarında doktor olarak görev yapmaktaydı) örgüt elemanlarına yönelik şu talimatları göndermiştir;

 “Grup sorumlularının dikkatine; bundan sonraki faaliyetlerimizde güvenlik ve gizlilik için aşağıda belirtilmiş olan hususlara aşırı hassasiyet göstermenizi istiyorum. Benimle kesinlikle hastanede irtibat kurmayın, çok özel durumlarda muayenehanede görüşelim.

“Görüntü Alınacak Eşler” başlığı altında; “Şu dönemde fazlasıyla personel eşinin görüntüsü alınması lazım, Elde edilecek bayanlara uygun kişiyi yönlendirelim, Görüntü alma işi Hülya Hanımların ok  ile olmalı, (ilgili kişi size haber getirecek) İyi görüntüler elde edenlere çeşitli hediyeler ayarlayabiliriz (Ukrayna -Rusya gezisi, Antalya tatili, özel gece ..)” “Evlerin Durumu” başlığı altında;“ Belirli aralıklarla evlerin yerleri değişmeli, Evin anahtarı her isteyene verilmemeli, Belirlenen büyüklere mutlaka anahtar teslim edilmeli, Evde teknik cihazlar muhafaza edilmemeli, İhtiyaç olduğunda Erkan Demir’den temin edilebilir.” (Deniz Lisesindeki elemanları yüzbaşı Selin T.nin hazırladığı katalog listesinden kurban seçilen kişilerin seçtiği kızlarla birlikte olup görüntülerinin çekileceği evlerle ilgili neler yapılması gerektiğini söylüyor),

 “Grp. durum” isimli excel dosyasının “not” isimli çalışma sayfasında da; “1-Kurye haricinde kesinlikle irtibat kurulmayacak” “2-İlgilendiğimiz Personelle ilgili gelişmeler verilen formatta tutulacak belirlenen tarihlerde teslim edilecek” ,

“Önemliii” isimli metin belgesinde , “Tüm saha sorumluları Haziran 2010 sonuna kadar birliklerden önemli yerlerin görüntülerini kamera kaydı yaparak, kuryeler aracılığıyla bana ulaştırsın, görüntülere açıklayıcı not eklemeyi unutmayın. Gerekli cihazları Erkan DEMİR’den temin edebilirsiniz

Örgütün Deniz Kuvvetleri içerisinde görev yaptıkları birimlerdeki subay/astsubayla ilgili kişisel verileri kaydederken örgütün, görev yapan subay/astsubaydan hangilerinin ilişiğinin kesileceğine, hangisinin yükselmesine, o birimde kalmasına karar verdiklerini gösteren belge:

Örgütün yöneticisi İbrahim S.’den ele geçirilen  16 GB kapasiteli flash bellek içerisindeki “ges yeniden yapılandırma” isimli excel belgesinde “Adı” “Soyadı” “Kuvvet” “Sınıf” “Gitsin\Gelsin” “Sicil_No” başlıkları altında bir listenin oluşturulduğu, bu listede Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığı anlaşılan toplam (109) subay ve astsubayın adı soyadı, kuvveti, sicili ve sınıfının yazıldığı ve bu isimlerin karşılarına “kalsın” “kesin gelsin” “kesin kalsın” “gitsin” “kesin gitsin” şeklinde notların bulunduğu, bu notların da hemen yanında “yorumlar” başlığı altında ; “Bizden olmama ihtimali var ama bize zararı da yok. Garnizonda kalsın.” “Bizden birisi. Kiev dönüşü kesinlikle buraya gelmeli.” “Bizden değil ama karşı da değil. Kalması sıkıntı olmaz.” “Kesinlikle burada kalsın. Hem subayları hem astsubayları analiz ediyor. Eşi V.B. Paşanın akrabası” “Bakımdaki en iyi adamımız. Bize para da kazandırıyor. Kalmalı.” “Bizden. Daha iyi bir yer olmadıkça burada kalmalı.” “Kesinlikle burada kalsın. Şarkı varsa durduralım. Yoksa DF’teki kadroyu bozarız.” “Atadeniz kalsın diyor. DF’te ihtiyacımız var. Orayı bozmayalım.” “kendisi sünni, eşi bizden. Erkan göndermeyelim dedi. Kalsın.” “Kadrolaşma için kesinlikle gelsin. Dış birliklerde faydalı olmuyor.” “Olduğu yerde kalsın. Tayin istemesin ve emekli olmasın.” “Sünnilerden görünüyor. Renkte vermiyor ama kullanmak için burada kalsın.” “Ali Haydar’ın yerine kendini feda etti. Gemiden buraya alalım küstürmeyelim.” “sünni ama kullanabiliriz. burada kalsın.” “sünniler tarafından sevilmez. Burada kalsın kullanmaya devam edelim.” “Eşi aracılığıyla iyi hizmet ediyor. Arada bir ağzına bal çalalım.”  “memleketi ve ismi bizden gibi. yeni geldi. Araştıralım bizdense kalsın.” “Burada daha faydalı oluyor. Kullanıyoruz. Kalması iyi olur.” “İşimize yarıyor. Kullanabiliriz.” “Babasının izinde. HVKK ile görüşerek tekrar GES’e alalım ve buraya getirelim.” “Burada kalmaya devam etsin. Gerekirse tekrar emir astsubayı yapalım.” “Düzenin adamıdır. sünni olmasına rağmen bize daha yakındır. Kalmalıdır.” “Bakım komutanlığındaki kadromuz için kalması uygundur.” “1’inci birlikteki yapılanmamız için burada kalması yararlı olur. Ayrıca eşinden de faydalanabiliriz.” “Sistemin adamı, her şekilde kullanabiliriz, kalması uygun olur.” “Buradaki yapılanmamız için kesinlikle kalması gerekir.” “Kendisini kullanabiliriz, kalması yararımıza olur.” “Yıllarca burada kalarak önemli hizmetleri oldu. Gelmesi kesinlikle yararımıza olur.”  şeklindeki değerlendirmelere yer verildiği tespit edilmiştir.

Yine aynı klasör içerisindeki “GES yeniden yapılandırma” isimli excel dosyasında GES Komutanlığında görev yaptığı anlaşılan 109 askeri personel  ile ilgili “Bize para da kazandırıyor. Kalmalı.”, “Sünnidir. Gönderip yerine bizden birini getirirsek çok rahat ederiz.” “Bize faydası yok. Gitmesi bizim için daha iyi.” şeklinde notların yazılı olduğu ve dosyanın “….tc kimlik nolu/isimli” kullanıcı tarafından 12.03.2009 tarihinde oluşturulduğu, bilgisayarın şirket adının“bayrak” olduğu ve son olarak 21.10.2009 tarihinde “…tc kimlik nosuyla” aynı isimli kullanıcı tarafından kaydedildiği anlaşılmıştır. Yapılan araştırmada dosyayı oluşturanın örgüt elemanlarından astsubay Ali Haydar E.’e ait T.C. kimlik numarası olduğu anlaşılmıştır.

Sonuç değerlendirme olarak şunları ifade etmek isterim:

Yukarıdaki belgelerden görülüyor ki 17/25 ve 15 temmuz sonrası cemaat/hizmet/gülenist yapı için “irtibat-iltisak” kavramıyla beraber kullanılan her bir “suçlayıcı eylemi” yıllardır Ergenekon örgütünün yönetici ve elemanları on yıllardır bi hakkın yaşamış, devlet teşkilatının imhası için her tür planı yapmış, devleti kılcallarına kadar ellerine geçirmiş olduğundan kendinden olmayana kaptırmama konusunda azami dikkat ve çaba sarfetmiş.

TSK, Tübitak, Ges, Armerkom, Havelsan, Aselsan’a ait gizli belgelerin/projelerin ele geçirilmesi, bunların satılması, durdurulması, imhasının ne anlama geldiğini geçmişte Aselsan mühendislerinin kaza süsü verilerek öldürülmesi, 15 temmuz sonrası (nasıl olduysa) MSB de gizli belgeleri satarken yakalanan bakanlık bürokratı gibi olaylarla beraber değerlendirdiğimizde çok daha iyi anlayabiliriz. Yukarıdaki kişisel verilerle ilgili kayıtlar nazara alındığında, 2009’da Kozmik Odaya, gerekli temizlik yapıldıktan sonra, kısmen girilmesi ve oradaki bilgilerin açığa çıkarılmasının, üst yapı örgüt (Ergenekon) bakımından ne kadar kritik bir öneme haiz olduğu daha iyi idrak edilebilir. Bu soruşturma bütünüyle ikmal edilmiş olsa (kozmik oda) Türkiye’nin her bir köşe bucağında, herhangi bir sektörde, kimlerin Ergenekona hizmet ettikleri ortaya çıkarılabilir ve böylece 2009 sonrası yaşanan Ergenekon davalarını sulandırma, altını boşaltma, medya kuruluşları eliyle yürütülen faaliyetler sonucu toplumsal desteğini sıfırlama, siyasi iktidarla ittifak yapma zeminini hazırlama operasyonlarına da engel olunabilir, dahası 15 temmuza giden yol tıkanabilirdi! Heyhat, böyle olmadı. Hadiselerin gidişatının gösterdiği gerçek bu olmasına rağmen, 2010 sonrası akmaya başlayan selin önünde durulamadı. Neden “durulamadığının” sebeplerinin değişik mahfillerde farklı yönlerden değerlendirildiğini biliyorsunuz. Yurt içi-yurt dışı hedef ve çıkarların örtüşmesi de çok üzerinde durulmayan etkili bir nedendir. Gün ola harman ola!  

 

Bu Yazılarıda Okuyabilirisiniz

NAİF YARGI(Ç)

NAİF YARGI(Ç)

Önceki dönemde egemen iktidar tarafından “sakıncalı” görülen kişiler fikir ya da düşünceleri nedeniyle soruşturulmuşlar; haklarında iddianameler düzenlenerek yargılanmaları ve hatta mahkûm…
KAĞITTAN KAPLAN YARGIMIZ

KAĞITTAN KAPLAN YARGIMIZ

Sivas Sulh Ceza Hâkimliği’nin tutukluluk  halimin devamına dair kararı ile HSYK tarafından verilen benim de ismimin yer aldığı 2847 hâkim ve…
Bu Da Mı Gol Değil Hakim Bey!

Bu Da Mı Gol Değil Hakim Bey!

Hukukçu olmasa da Türkiye’de, kahvede oturan kalabalığın bile batak oynarken bildiği temel hukuk bilgileri ne yazık ki vardır. İronik bu durum…
HUKUKÎ HATA KİMİN YANLIŞI?

HUKUKÎ HATA KİMİN YANLIŞI?

Hukuk alanında tezahür eden hatalar, kendiliğinden meydana gelmezler; yetkili ve görevli kişiler tarafından ortaya konulan işlem ve/ya kararlar ile tezahür ederler.…

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir